Fredag!

Imorgon är det helg och jag är för en gångs skull ledig hela helgen :) Har vanligtvis en ledig helg i månaden, annars jobbar jag lördagar. Ville passa på att hitta på något men ingen kan och vill inte åka själv. Gör mycket saker ensam redan. Men ska nog hitta på något med en person på lördagen och något annat med en annan på söndagen. Jag känner ännu inte tillräckligt många och känner mig lite ensam. Har mycket mer hemlängtan än vad jag hade på Hawaii. Antar att det var för att jag var i ett annat sammanhang där med skola osv och träffade mer folk. Det blev inte riktigt som jag hade hoppats på med barnen, platsen, livet här osv. Även om jag gillar familjen. Hade hoppats på att barnen var mer öppna för att hitta på nya saker, äta nya saker osv. Samt lyssna bättre och inte vara så olydiga jämt. Saknar min familj och vänner.. och havet. Hoppas det blir bättre när jag går i skolan och har egna hobbies. Har kollat lite på sommarkurser men har inte hittat något.
 
Förra helgen gjorde jag rätt mycket. I lördags var det möte med vår LCC och de au pairer hon har hand om. Dessa möten är en gång i månaden och handlar om att träffas och göra något kul ihop och för att hon ska se att allt går bra. Denna gången skulle vi åka trampbåt på floden. Vi var två grupper med två LCC:er men i gruppen med min LCC var vi bara fyra så vi hyrde en båt ihop. Bara två kunde trampa och jag anmälde mig dumt nog som frivillig. Superjobbigt, men en bra workout ;) Vi hade båten i en timme men orkade bara 45 min.
 
Vi körde runt framför Jefferson memorial.
Från vänster, Valentina, en tjej från Frankrike vars namn jag inte minns, vår LCC Emeline och jag. Jag och Valentina trampade.
Nu kom Valentina också med, svårt att ta på alla.
Den andra gruppen utgjorde två båtar.
 
Efteråt tänkte jag och Valentina går på museum ihop men hon mådde inte bra och åkte hem så jag gick själv. Gick till museum of American History. Jag har varit där en gång innan med Deborah men hann inte se allt så tittade vidare. Hann ändå inte riktigt med allt, så stort.
 
Kostymen som Sandra Bullock hade på sig under inspelningen av Gravity, 2013.
En utställning om fordonens historia i USA
Man kunde sitta i metron och så visade de en film längst fram. Samtidigt blinkade ljuset och det brummade och vagnen skakade lätt när vi var i "rörelse" i filmen. Blev nästan lite åksjuk trots att vi inte rörde oss en centimeter.
Var på en utställning om båtar och havet
En svensk amerika-koffert från 1867
Läs om nummer två nedan (överst) :) Guldklimpen som startade guldruschen.
 
Nästa utställning var om presidentfruar. Denna klänning bars av Michelle Obama under festen som hölls när Obama blev president.
Klänningar som andra presidentfruar hade på sig under denna fest när deras män blev president. Tror den i mitten var Clinton och den röda Bush. Hade inte min kamera med mig och knappt något minne på mobilen så kunde inte ta så många bilder. De blev inte så bra heller. Får gå tillbaka en annan gång med kameran.
Porslin från vita huset. Inte alla presidentfruar köper nytt porslin även om många bevisligen har gjort det då visades olika presidentfruars porslin längs väggen. Bara om de ska hålla i en fest där det inte finns en uppsättning till alla. Tydligen behöver de inte köpa det själv utan det köps med pengar som samlas in och ges som gåva om jag förstod det rätt.
Fler kläder, den gula har varit Kennedys.
På en annan utställning om presidenterna hittade jag denna hatt som Lincoln hade på sig då han blev mördad.
På kvällen jobbade jag så hann inte med så mycket mer denna dag.
 
På söndagen var det ett midsommarfirande i en park hade jag fått reda på när jag var på ambassaden. Det var en skandinavisk organisation som höll i det och familjen ville följa med och fira när jag bjöd med dem trots att det var fars dag här. Alla hade med sig mat till knytkalaset. Vi hade efterrätt, jordgubbar, socker och grädde. När vi kom dit var det lekar för barnen som Cole deltog i. Det var konstigt att vara så långt hemifrån och känna sig så hemma. Jag hörde svenskar prata runt om kring mig och det kändes som midsommar när jag var liten. Nuförtiden brukar vi inte gå någonstans och titta på midsommarfirandet utan mest ta det lugnt hemma och träffa släkt och äta ihop. Blir nog annorlunda när man får barn. Ett tag efter lekarna kläddes midsommarstången och sedan leddes den i procession till platsen där den skulle resas ackompanjerad av folkmusik. (De som spelade var inte superbra men det var ändå härligt). Sedan dansade vi runt midsommarstången vilket jag inte har gjort på evigheter. Familjen var underbar, de hoppade in och dansade de med utifrån bästa förmåga. De hade ju ingen aning om vad vi sjöng om. Försökte översätta snabbt..nu är vi musikanter och vi spelar fiol, bas och flöjt (samtidigt som jag visade rörelserna). Haha, stackarna, men de gav verkligen allt. Så coola. De tyckte nog det var lite tramsigt och knasigt men verkade ändå ha kul. Den enda som inte dansade var Cole. Jag och Kevin höll ut genom hela dansen. Men vi var helt svettiga när det var slut för det var riktigt varmt. Ett tag efter dansen var det mat och sedan dessert mmm. Barnen lekte på gräsmattan och vi tog det lugnt. Elizabeth såg fyra tjejer i början av eftermiddagen som hon tyckte liknade au pairer och gick fram till dem. Mycket riktigt, de fyra svenska tjejerna var au pairer i området. Jag gick tillbaka till dem när jag skulle äta dessert och vi pratade och satte oss sedan i gräset och pratade lite innan jag kände att vi nog borde åka hem, det kändes som familjen bara väntade på mig även om de sa att jag kunde ta min tid. Jag gav i alla fall tjejerna mitt nummer om de kommer in till DC.
 
Lekar
Coles ägg gick i sönder
Klä midsommarstången
Alla väntar
Cole hjälper till och bär
Inte så hög midsommarstång men det räckte :)
Dans!
I väntan på mat
Efterrätterna
Detta var de fyra svenska tjejerna jag träffade
Här tar en av dem en bild på oss och två tjejer till som vi träffade.
 
 
I veckan har vi haft en annan familj boende hos oss. De håller på att flytta. De har en son på fyra år, Spencer, som är supersöt. Har hjälpt till lite med honom också. Cole, Grace, Elizabeth och jag var som vanligt vid poolen (även om jag brukar vara själv med dem där) och tog honom med oss och han och jag badade. Samma dag hade Cole tävling med sitt swim-team mot ett från en annan pool och vi hejade på. Han slutade på plats 11 av runt 50 och var snabbast i sitt heat av 6. Efteråt grillade de korv och burgare och Spencers mamma kom och vi hade alla picknick i gräset. Det känns att det är sommarlov eftersom allt är lite mer avslappnat, även om barnen är iväg varje dag ändå. Denna veckan har det varit bibel-camp i kyrkan. Nästa vecka ska de båda på olika camp. Grace via sin OT-terapi och Cole till ett annat som jag inte minns nu var det var. Så för mig ser dagarna ungefär likadana ut som vanligt. Morgonpasset är samma timmar. På eftermiddagen har jag börjat två alla dagar istället för tre och slutat åtta istället för sju.
 
Spencer, Grace, Spencers mamma Liza och Cole
 
Något som också har varit annorlunda är frukosten. Eftersom vi har haft gäster har alla ätit frukost ihop vilket är trevligt. Lite mer jobb för mig men samtidigt tycker jag det är kul att för göra mat till några som faktiskt äter det till skillnad från barnen. Jag behöver ju inte göra frukost till de vuxna om jag inte vill och får hjälp. Idag gjorde jag pannkakor. Elizabeth pratade om det igår och menade amerikanska pannkakor (typ som plättar) som de har i frysen och som man värmer i mikron. Men jag blev sugen på våra pannkakor vilket de kallar crepes.  
 
Tydligen är det "the Swedish way" att sätta fram påläggen på tallrikar på bordet. Spencers mamma Liza undrade om det var jag som hade gjort frukosten. Hon har varit i Sverige och tyckte att det kändes väldigt svenskt.
 

Idag pratade jag en stund med min kusin Terese innan jag började jobba, mysigt! Har pratat med flera denna veckan. Mamma och Sofie, pappa och Deborah. Hon bor nu utanför New York och ska komma och hälsa på nästa helg då Elizabeth och Kevin anordnar ett Fourth of July party på förmiddagen. Ska bli kul att hon kommer. Vi har också pratat om att jag ska komma och hälsa på henne och att vi eventuellt ska åka till Chicago ihop över en helg när vi båda är lediga.
 
Klockan två började jag jobba och barnen behövde lämna huset ett tag då Elizabeths guddotter (lite yngre än mig skulle jag gissa) kom sent igår kväll och ska hälsa på några dagar. Hon behövde vila lite vilket är rätt omöjligt när barnen är hemma. Så jag tog med mig Cole, Grace och Spencer till en skog i närheten. Grace var såld när jag sa att vi skulle ta med oss en picknick och Spencer blev eld och lågor när jag sa att vi skulle ha en skattjakt. Cole ville inte gå men följde med tillslut. Det slutade med att Cole gick först i gruppen och ledde oss genom skogen och Grace och Spencer var de första som ville gå hem för de gillade inte skogen eftersom det fanns spindlar och andra insekter där. Vi mötte några små spindlar på vägen och de båda skrek i högan sky haha. Vi gick en bit in i skogen tills vi kom till en öppning och en gräsplätt. Där stannade vi för picknick innan vi vände tillbaka. Längs vägen tillbaka satte jag och Grace upp elva lappar med siffror, lite gömda ibland, och sedan skulle Spencer och Cole hitta dem i nummerordning. Skattjakten kunde börja! Sedan bytte vi och de gömde för oss. Alla tyckte leken var rolig.
 
 
Ikväll var jag på ett födeledagskalas för Julia från Tyskland. Jag känner henne från barnens skola och hon är väldigt trevlig. Tyvärr ska hon hem om en månad ungefär. Det är det tråkiga med att försöka bli vän med au pairer. Många kommer och går under ens år här eftersom alla kommer och åker under olika tider på året. Det var en trevlig kväll. Vi sju tjejer som satt och pratade och någon ville ha igång en fotbollsmatch på tv i bakgrunden. Hon bjöd på mat och tårta men jag hade haft pizzakväll med alla där hemma så var rätt mätt redan.
 
Julia öppnar presenter
 
En av dagarna denna veckan tog jag barnen till kyrkan och deras camp där vilket var bra för mig för då fick jag komma ut lite. Jag njöt av morgonens varma solstrålar med en Starbuckskaffe på en uteservering i väntan på att butikerna skulle öppna. Sedan gick jag en runda där. Hittade en strandklänning på H&M som jag har kollat på innan, nu på rea för 4 dollar :) Var helt rädd att jag inte skulle hitta hem för kan inte vägen utan kör med gps och min mobil hade inte mycket batteri kvar. Hittade en billig USB-kabel så klarade mig. Har min gamla som jag tar fram och tillbaka till bilen och hemmet men hade glömt den så nu har jag en endast till bilen. Köpte också ett gulligt uggleblock där jag kan skriva upp ord jag stöter på som jag inte kan för att lära mig mer.  
 
Nu när jag har mitt körkort med min adress kunde jag skaffa lånekort på biblioteket som ligger nära oss. Jag älskar bibliotek och kan gå där i timmar. Där har de också en hörna där de säljer använda böcker för 1, 2 eller 3 dollar. Så köpte några häromdagen. Inte för att jag tror att jag kommer använda en guide för Irland nu men det kostade bara ca 20 sek så kunde inte låta bli. Det var ju trots allt en Lonely planet guidebok.
 
Måste också visa min och Graces skapelse som vi byggde häromdagen. Försöker komma på kreativa aktiviteter vi kan göra medan hon lyssnar på sin musik. Idag arbetade vi med bokstäver och ritade prick till prick teckningar.
 
Trevlig helg!