Det fina vädret är tillbaka!

Äntligen är det bättre väder igen! Såg att det skulle regna imorgon igen men vi får väl se. Försökte posta ett inlägg innan idag när vi satt och väntade på att lästa lektion skulle börja men batteriet på telefonen tog slut. Kom hem nu vid halv nio och kan skriva lite, lång dag. Har bara tre lektioner men mycket väntetid emellan. Sista lektionen, destination development & maketing är mellan 17-20. Vi kunde i alla fall sitta ute och mysa, läsa, äta och drick iskaffe medan vi väntade. Det var jag och en tjej från Tyskland som jag har en klass med så vi väntade ihop, efter ett tag kom även en av de danska tjejerna från den första veckan. Det är rätt kul för nu hälsar man på var och varannan som går förbi. Man känner inte så många så väl men känner i alla fall igen varandra, antingen från klasserna eller från grillfesten, vänskapskretsen osv. Eller att man bara har pratat lite en annan gång :) Det är trevligt.



 
Jag gillar destination development-klassen, känner mig hemma i ämnet och tycker det är riktigt intressant. Läraren är avslappnad och vi har bra diskussioner. Annars är min favoritklass creativity. Även där är lärarinnan riktigt bra. Hon är rolig och skämtar hela tiden och svär och har sig haha. Man kan säga att hon är avslappnad. Vissa andra lärare är helt stela och oftast är ju de lektionerna inte lika intressanta. Det hänger som vanligt mycket på läraren. Något jag inte känner mig hemma i är maneregal economics. Hänger inte riktigt med alltid, speciellt alla ekonomitermer på engelska och det går så fort, men det ger väl sig förhoppningsvis. Jag brukar inte ha så stora problem med att hänga med men här kan jag ibland känna mig så dum. Jag antar att det beror på språket. Även om jag kan engelska så är det ett så annorlunda språk med termer och svåra ord, speciellt i textböckerna.
 
Igår var jag på kören för första gången. Var med på övningen och fick sedan sjunga upp för körledaren så hon kunde placera en i en stämma. (andrasopran). Det var väldigt annorlunda från gospelkören jag sjunger i hemma. För det första var det mer åt det klassiska hållet, något jag inte alls är van vid att sjunga men det kan nog vara en lärorik upplevelse också att inte göra samma sak som hemma även om jag inte är så mycket för klassisk musik. Dock är det nog roligare att sjunga än att lyssna på :P Dessutom låter det stycket vi övade mer som filmmusik, jag gillade det. Utmanande och riktigt höga toner för sopranerna och körledaren var bra. Vi sjöng Sunrise mass: http://www.youtube.com/watch?v=wPdqvEfM5d0 Kören kommer in ca 3 minuter in i klippet.
Det var som ovant för mig var också notläsning. I gospelkören lär vi oss allt utantill och på gehör vilket jag tycker är bra. Jag kan ju inte riktigt läsa noter så bra. Jag hade nog inte kunnat sjunga det själv utan att ha hört det innan men tillsammans med kören gick det riktigt bra. Jag har ju en liten aning om vilka toner jag ser och kunde hänga med. Så nu blir både onsdagar och torsdagar långa dagar.
 
Hade sällskap hem på bussen med en tjej från Tyskland och en kille härifrån. Den här killen har suttit med lite på Intercultural Communication-lektionerna. Han gör sin master i kommunikation och sitter med på vissa lektioner med den läraren. Jag blev tagen redan första gången jag såg honom. Kan inte säga vad det är, ibland bara dras man till en person antar jag, men han är vad jag skulle kalla stilig, har ett härligt leende och vackra, bruna ögon som man kan drunkna i (vilken kliché men så sant). Han är riktigt trevlig, lätt att prata med, social, 24 år, vill bli professor eller präst...och är gift. Jaha så det blir inget med det. Jaja, kanske lika bra det, de där ögonen hade nog kunnat få mig att stanna i Hawaii längre än fem månader haha. ;) Men positivt är ju att jag upptäckte att jag åtminstone skulle kunna bli intresserad av någon igen :) 
 
Imorgon har jag och Vicky pratat om att gå till stranden efter skolan, slutar rätt tidigt. Jag har ju fortfarande inte varit där! Hoppas bara på bra väder.
 
Nu måste jag läsa inför international marketing imorgon. Kram!