Sista veckan i paradiset

Hej!
 
Är hos min svenska vän Sussie i Fullerton utanför Los Angeles. Vi har varit i Las Vegas samt spenderat några dagar här och gjort utflyker till bl.a Universal studios och Disneyland. Men det får jag nog berätta om i nästa inlägg. Imorgon åker jag vidare till New York där jag ska möta upp min vän Sandra, woho! Längtar! 
 
Men i detta inlägget räcker det nog att jag berättar om min sista vecka. Helgen innan den sista veckan kom var rätt lugn. Joggade båda dagarna, gick på shoppingtur båda dagarna och hängde lite i baren. På söndagen var där ett gäng från kanadensare. Helt galna. Det var en som fyllde 50 och hon firade med sina två kompisar samt sin dotter som var i min ålder. De bjöd in mig i sitt festande så hängde med dem ett tag. 
På lördagskvällen var det Stines födelsedag och vi var några som gick till Hard Rock café och åt. Sedan var det en fest hos Frans, tysken som hade den första grillfesten där alla lärde känna varandra. Det var många som slöt upp och några grillade men vi stannade inte så länge. Istället gick jag och tre till till en bar och pratade, umgicks och bara hade det bra :) 
 
Stine (som fyllde år) och Nana på Hard Rock café
 
Gruppbild på festen hos Frans
 
På söndagen gick jag till Buffalo Wild Wings och åt avskedsmiddag för Catrin som skulle åka hem dagen efter. 
 
På måndagen tyckte jag att det var dags att hitta på något turistiskt och göra saker jag har velat göra innan jag åkte hem. Jag pratade med Sina, en tjej från Tyskland då vi hade pratat om att göra något. Vi körde (hon har bil) till en macadamianut farm. Det odlas mycket macadamia nötter på Hawaii som jag nog har sagt innan. Jag tycker det är så gott och de har det t.ex. i mat så jag ville besöka detta stället. Det var mest en butik som sålde olika sorters macadamianötter (ex. kanelkanderade, vitlöksmacadamia nötter, kaffesmak osv) och annat gjort på det (ex smör och såser). Ja, de hade även andra saker som hudvårdsprodukter mm men nötterna var huvudattraktionen. Man fick provsmaka så mycket man ville. De hade även en tur som vi åkte på som var rolig. Det var en guide som körde ut oss i skogen och berättade om växterna vi såg. Vi stannade även till i ett uppbyggt läger där han visade hur man gör eld samt cocosmjölk. I turen ingick också en kort båttur på sjön. I närheten spelades en serie in. I det området har flera filmer och serier spelats in, bl.a 50 first dates, Lost osv. och vi såg vissa av inspelningsplatserna, spännande.
 
Vår guide
 
Vi fick åka i bussarna som hade tagit skådespelarna till skogen och inspelningsplatsen under inspelningen av Jurassic Park.
 
Eld på gång
 
Sedan hade han en liten show
 
Vi fick souvenirer med oss hem
 
Inspening på gång
 
Ett hus som använts i filmer
 
 
 
Båttur
 
På väg tillbaka hämtade vi upp Sinas dotter på förskolan. Jag tycker det är så häftigt att hon har åkt till USA för att plugga med sin dotter, det hade kanske stoppat vissa. Hennes dotter är fem år och så söt och rolig. Hon har lärt sig engelska genom att vara här, säkert jättebra för henne. Sedan släppte de av mig men vi sa att vi skulle träffas senare för att äta ihop. Jag gick på en kort shoppingrunda då jag behövde lite saker (plus att jag så lätt blev uttråkad. Precis som att jag varit så upptagen med skolarbete att jag inte vet vad jag ska göra nu. Dessa dagarna var det inte så bra väder heller). Jag hängde lite kort i baren medan jag väntade på att vi skulle gå och äta. Juliette hörde av sig och sa att hon och hennes kompisar skulle till The Cheesecake factory och vi hade pratat om att gå dit ihop så hon bjöd med oss. 
 
På tisdagen var det dags för en annan aktivitet som jag har velat göra länge - hula! De har gratis lektioner i bl.a hula på The Royal Hawaiian center men det var alltid under tider jag hade lektioner. Linda från tyskland ville följa med så vi gick ihop, även hennes föräldrar som var och hälsade på hängde med (hennes pappa nöjde sig med att fota oss haha). Det var roligt men lite svårt att komma ihåg alla rörelser i början. Det är inte så mycket skaka rumpa som man kan tro. Visst, det är mycket höfter men rörelserna är ganska långsamma och man visar vad sången handlar om genom sina handrörelser. 
 
 
 
 
 
Lite senare på dagen mötte jag upp med Joni som brukar hänga i baren. Vi skulle ju egentligen gå med några andra från baren och sjunga karaoke som min hejdå fest men hon ville inte sjunga utan en annan hade föreslagit en båttur, en s.k booze cruise, man betalar ett pris och åker ut på havet och kör runt i ca en timme och får dricka obegränsat. Såklart ville folket från baren på denna tur. Jaja, jag hängde på. Vi var några stycken från baren och det var kul att umgås med dem innan jag skulle åka. Till och med Kyle dök upp, blev helt chockad. Det var en riktigt härlig tur. Vädret var underbart och ett gäng delfiner dök upp och simmade längst med båten, otroligt! Jag vill inte lämna detta paradis var min tanke. 
 
Joni och jag på båten
 
 
 
Bargänget. Jag står mellan Joni och Kyle
 
Delfiner!
 
 
 
Efter båtturen var vi fem som gick vidare till en annan bar där vi åt lite pizza innan det var dags för nästa bar. Jag pratade med Kyle och frågade rakt ut vad han höll på med. Han sa att han hela tiden velat umgås med mig men har problem som sitt ex. Hm, vet inte om jag tror på det men tyvärr gillar jag verkligen honom av någon anledning, vi hade roligt ihop denna dagen. Sedan gick vi till "vår bar" en runda. Kyle skulle klippa sig hos en av mina grannar och jag följde med och spelade finns i sjön med deras son haha. Sedan satte vi oss i baren ett tag. Där började jag prata med en tjej, Mina, som också älskar kareoke. Jag ville ju göra det innan jag åkte hem, det finns ju knappt hemma. Hon ville gärna följa med och Kyle hängde också på. Kyle och jag sjöng Grease summer nights ihop haha, klassisk karaokelåt. Mina försvann för hon hittade några vänner och jag och Kyle pratade ett tag till. Men när jag skulle gå på toaletten och kom tillbaka så hade han gått. Taskigt! Som tur var var det nära hem men ändå, fegis. 
 
Kareokebaren
 
Träffade honom i baren dagen efter och han bar om ursäkt, han hade varit full och kom inte ens ihåg att han gick. Hm.. Han sa att vi kan fortfarande ses på fredag, min sista dag som vi hade pratat om om jag fortfarande ville. Klart jag inte kunde säga nej men sa att jag ville kolla om han ville med för jag hade biljetter till en trolley som går runt i Waikiki och ville inte han med hade jag tänkt fråga Miho men eftersom han sa att han ville så tog Miho ett arbetspass. 
Jag hade bjudit in vänner till lite grillning vid poolen denna eftermiddag, gjorde det bara någon dag innan men kände att det hade varit kul att samla ihop folk innan jag åkte. Dessutom hade flera firat sin födelsedag på Hawaii, det ville jag också göra. Det är ju en bra anledning till att äta tårta. Jag sa inga presenter, ta bara med er ert kött! Några svarade på mitt event via facebook att de kanske skulle komma så jag visste inte hur många vi skulle bli. Jag förberedde och städade undan lite, gjorde massor med pastasallad och bakade en kladdkaka. Sedan var det bara att vänta. Tiden gick och ingen kom..jag frågade Miho och hon skulle komma lite senare. Det gjorde hon och hon var den enda. Kände mig lite misslyckad. Fick lite sms från folk att de inte hann. Alla var så upptagna nu i slutet, vissa hade redan åkt eller var på resa på de andra öarna. Men Miho kom i alla fall och vi hade en mysig middag. 
Denna dagen flyttade också Sebastian ut. Vårt kontrakt hade gått ut och vi fick betala per dag och ville inte det utan bodde hos en vän. Jag bestämde mig denna dagen för att åka till Sussie och kände att jag kunde betala för de få återstående dagarna. Jag hade velat fram och tillbaka om jag skulle åka till Kalifornien eller inte då det blir mer kostnader och mindre tid på Hawaii men kände ändå att jag inte vet när jag kommer tillbaka så det är lika bra att uppleva så mycket som möjligt innan jag åker hem. 
 
På torsdagen var det förberedelser som gällde. Boka shuttle till flygplatsen och packa. Hjälp vad mycket saker man samlar på sig. Fick köpa en resväska till. Kollade om jag kunde skeppa hem saker men det blev ändå billigare att ha två väskor. Sådan ångest att packa. Väggarna och hyllorna blev tomma :( 
På kvällen gick jag på en graduation fest hos en i gänget som tog sin examen. Han hade hyrt en del av uteplatsen på en klubb, tyvärr hade de inte dans den dagen. Vi gick en runda till Kellys, en Irländsk bar, när klubben stängde men jag gick hem rätt snabbt. 
Packa!
 
Fredag. Min sista dag på Hawaii var här. Jag smsade och frågade Kyle om han skulle med. Packade lite till medan jag väntade men fick inget svar. Trodde faktiskt på honom denna gången men ännu en gång ignorerade han mig. Även om jag skulle åka så hade det varit kul att spendera sista dagen med honom i alla fall. Förstår mig inte på honom. Han är ju helt annorlunda när vi ses, jaja. Jag gick till stranden men ingen kunde hänga med då alla var upptagna. Vädret var superhärligt så ville utnyttja sista dagen. Låg där i ca tre timmar och sista timmen kom Stine, Nana, Vicky och Melanie. Vattnet var så härligt! Såklart var jag arg på Kyle. Har sagt så många gånger att han bara kan säga nej om han inte vill istället för att säga ja och sedan inte dyka upp. Det hade jag självklart accepterat, vill man inte så vill man inte. Men det är respektlöst mot andras tid att binda upp dem och sedan strunta i det. Så feg. Eftersom Miho nu hade tagit ett arbetspass kunde hon ju inte följa med på trolleyturen och jag ville inte åka själv så de biljetterna gick ju till spillo med. 


Efter stranden var jag tvungen att hem och packa lite till och Sebastian kom förbi och hämtade upp lite mat som jag ju hade fått slänga annars. Det han inte ville ha gav jag till baren samt en granne. Sedan mötte jag upp med tjejerna igen och vi gick till en klubb och dansade i en och en halv timme för att umgås en sista gång. Sedan gick jag hem och sov ungeför lika länge innan shuttlen till flygplatsen hämtade upp mig. Det kändes så sorligt, fällde en liten tår i bilen och sa adjö till Hawaii. <3 
 
Ett sista foto på vår fina gård