Skolarbete

Har krupit ner i sängen med en kopp te (spännande smak, pumpa) och myser. Trött på mitt halsont :/ Är ensam hemma så det är rätt skönt efter en lång dag. Har ofta klagat lite på att jag vill ha det som många andra har, en rumskompis som är en nära vän att umgås med jämt men ibland är det också rätt skönt att bara ha sig själv och inte anpassa sig efter någon annan. Sebastians kompis ska komma och bo här i två veckor så tror han är och hämtar honom vid flyget. Kommer nog inte se dem så mycket under tiden han bor här, de kommer säkert hitta på en massa.
 
Inte mycket läxa idag mer än lite läsning. Var inte hemma förrän vid åtta efter en tenta i destinationsutveckling och marknadsföring. Tror det gick bra. Proven här består nästan alltid av flervalsfrågor, några sant eller falskt samt några skrivfrågor. Dock var frågorna lite kluriga men jag vågar nog säga att jag klarade det i alla fall.

Fick även tillbaka uppsatsen i interkulturell kommunikation som jag skrev om Den blomstertid nu kommer. Fick 46 poäng av 50 möjliga så det får jag ju vara nöjd med :)
 
Igår hade vi inlämning av en kreativitetsuppgift. Vi skulle göra små affischer av våra fem största passioner som vi har listat innan. Jag hade köpt papper och lagt bilder på ett usb men eftersom jag var hemma i tisdags så kunde jag inte skriva ut bilderna i skolan som det var tänkt. Frågade i receptionen här hemma om de kunde hjälpa mig men de fick inte skriva ut. Pratade med grannen som pekade ut några ställen här i Waikiki som gjorde sådant så jag fick masa mig dit men de hade stängt. Lite panik..uppgiften skulle ju in dagen efter kl 8:30. Skulle jag åka in tidigt och göra det på skolan? Jag gick tillbaka till grannen och fick då skriva ut där för 4 dollar, färgen var nästan slut så bilderna blev sådär men det blev i alla fall något :P

Här hänger våra verk i klassrummet. Min är den färgglada till höger bakom tjejen. Haha ibland känns dessa lektionerna lika roliga som pysseltimmen :) men jag lär mig riktigt mycket och kreativitet är ett viktigt redskap.

Igår hade vi också vår muntliga presentation i internationell marknadsföring. Jag var lite orolig för vi var inte så förberedda som jag hade önskat. Miho var också frustrerad, hon hade också velat börja tidigare. Hon tyckte som jag att vi hade kunnat göra det bättre då. Men det är hela tiden att prioritera vad man ska jobba med, det som är mest brådskade går först. Sedan har väl inte alla i gruppen varit lika angelägna. Men vi fick ihop det och det flöt riktigt bra och vi höll tiden precis. Läraren ville att vi skulle vara kreativa och det gick väl sådär pga för lite förberedelser men vi fick i alla fall in lite teater, videos, bilder, musik och bjöd på mat. Hon kommer sedan jämföra med de andra grupperna innan vi får vårt slutgiltiga betyg. Vi var först ut så vet inte vad de andra har planerat men överlag så tyckte hon att vi hade en bra presentation med bra info. Jag blev faktiskt lite förvånad för hon pekade ut mig som den bästa presentatören i gruppen. Lite taskigt när de andra var med. Jag tyckte inte jag var så mycket bättre och var inte helt nöjd då jag tappade bort mig lite och snubblade på de engelska orden emellanåt men det är kanske bara jag som är kritisk. Det var ändå kul att få beröm. Jag antar att åren med många många presentationer på Akademi Båstad betalade sig!
 
Har också upptäckt en annan rolig sak. I Båstad försökte vi alltid göra redovisningarna så kreativa och roliga som möjligt och det hänger liksom med nu. Bearbetade min grupp från första dagen och försöker "AkademiBåstadfiera" dem haha. Jag märker att jag här tar rollen som den kreativa i gruppen vilket är något nytt. I Båstad var det andra som var så inspirerande som tog den rollen men nu när ingen annan kommer med idéer så blev det visst jag. Vad vi än pratar om i gruppen så kommer jag med en galen idé som de bara skrattar åt men de kommer nog också att bli smittade av kreativitet snart :) Har redan en idé till vår nästa presentation!